PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Nu är kronärtskockorna som allra bäst. Koka skockorna och servera med citronsmör och ett gott bröd. Det smör som blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Foto. Anders Hansson. Jag har några favoriter vad gäller kokboksförfattare. En är Jamie Oliver som du säkert märkt, en annan Anna Bergenström - och så har vi Yotam Ottolenghi
Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.