Dessa lättbakade, saftigafullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Bred grädden imitten på botten. Vispaäggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen imitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sistahalvtimmen. 4 st äggvitor. 1 krm ättiksprit. 5 dl vispgrädde
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
svart- och vitpeppar. 1 dl Kung Markatta Belugalinser. 1/2 morot, finriven (ca 50 gram). 1 liten gul lök, finhackad ca 50 gram. 1 klyfta vitlök, finhackad. 1 stor potatis ca 100 gram, kokt. 1/2 tsk Kung Markatta Dijonsenap
Igårkväll var jag bjuden tillKristin på tjejmiddag. Det är verkligenriktigttrevligt att gå bort en vardgaskväll och förgylla kvällen med god mat, ett glas vin och en massa prat och skratt
Skär äpplen tunt med mandolin. icirka. Ugnstorka i 70 grader icirka 5 timmar. Har du bråttom kan du höja temperaturen till 150–175 grader och hålla ett öga på äpplena, då är de klara efter 10–20 minuter. 5 timmar. 20 minuter
Den här ”tårtan”, är en enastående hit om man har typ barnkalas. Ingredienser. ½ dl ljus sirap. ½ dl Oatlys havregrädde – (det går givetvis bra att ersätta med grädd- eller sojagrädde – alltefter ”allergi”
Då har köksbetinget börjat. Steg ett, göra syltade kantareller, receptet har hittats hos Anders Öhman. Varpå jag silade av svampen (behåll lagen), lade över denna i en glasburk och fyllde på med fortfarande kokhet lag tills det täckte svampen – varpå den ställdes svalt inför kvällens hamburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.