Även kråkbär, blåbär, tranbär, svarta vinbär och björnbär innehåller mycket antocyaniner. Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin
Vi har ju så fantastisktfinalingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Knappt så man kan fatta det men det innebär hög tid att göra Julsnapsen. En dryg vecka till julafton. Jag har ett helt underbart recept som numera är måste på julen, ingenriktig jul utan min julsnaps
AkvavitkryddningentillPRIMA Julsnaps lagras exempelvis på ekfat under sex månaders tid för att få sin runda smak och jag letar efter kryddor från världens alla hörn för att skapa en spännande kryddningtilljulsnapsen, säger kryddmästare Jonas Odland
Hög tid att sätta tilljulsnapsen. Far brukar köra på malört som kryddnig, alltså besk men jag känner för att vara lite mer modern och tillsätter därför lite mer av allt som hör julen till
Dags att prata sprit. Starksprit. Itisdags var det ju inte bara glögg som gällde. Målet är att skapa en nubbe som passar till så många av julbordets rätter som möjligt
Årets Blossa är i smak av kråkbär. Ska bli spännande att testa. I år är smaken kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige
Många andra bär och drycker Gojibär från Kinai all ära, men obesprutade och såväl näringsmässigt som smakmässigtfantastiska bär finnsi massor i våra skogar – blåbär, lingon, hallon, hjortron, åkerbär, kråkbär, smultron, slånbär m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.