Kallröktlaxmed en krämig citronsås. Antingen äter man rätten som den är med en liten sked eller som jag gör, skedar upp härligheten och lägger det på mandelknäcke, gudars så gott det är
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar. Skala och skiva potatisen. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten
Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar medlaxrosor. Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp
Lägg i den rökta laxenoch sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull
Blanda kräftstjärtar med räkor, hackad dill, ost och citronsaft och fördela över laxen. Koka ihop creme fraiche, grädde, fond och kavli osten och smaka av med ev salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.