1/2 rödlök. 1,5 dl majs. 1/2 dl sweet chilisås. 1. Stek i en het stekpanna ca 1 min på varje sida eller lägg dem i ugnen någon minut på ca 200 grader tills dess osten har smält och brödet fått fin färg. 1 msk pressad lime. 1 vitlöksklyfta. 1 liten scharlottenlök. 1/2 röd chili. 1 näve koriander. 1/2 krm nymalen svartpeppar. 1. 1 rulle kyld smördeg. 1 krm nymalen svartpeppar. 150 g riven västerbottensost. 1 liten rödlök. 1,5 dl créme fraiche. 1. Nagga smördegen med en gaffel innan du gräddar den i ca 10 min. Grädda i ugnen i 15-20 min, kolla att äggstanningen har stelnat innan du tar ut formen. 1 brieost. 1 liten rödlök. 1. Sätt ugnen på 180 grader Skär av toppen på varje tomat och gröp ur innehållet. Grädda sedan tomaterna i ca 15 minuter. Fyll tomaterna med brieost, pesto och röd lök och sedan ska de gratineras i ytterligare 10-15 minuter. 1/2 rödlök 1,5 dl majs. 1/2 dl sweet chilisås. 1 msk pressad lime. 1 vitlöksklyfta 1 liten scharlottenlök. 1/2 röd chili. 1 näve koriander. 1/2 krm nymalen svartpeppar. 1 rulle kyld smördeg. 1 krm nymalen svartpeppar. 150 g riven västerbottensost. 1 liten rödlök. 1,5 dl créme fraiche
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
Här har det vankats kräftskiva för bästa vinbrudarna. De ska ju bara koka 1,5 minut, så man har ju inte sådär värst mycket tid att spela på Men det blev bra. 1 drink. 1 lime, skuren i klyftor. Koka 1,5 minut, när de kokar upp igen. 12 personer. 1 dl konc. 1 dl hackad persilja. En sats räckte gott och väl till 12 personer, när det serverades som till tillbehör. 1 stor gul lök. 120 gr riven lagrad västerbottenost. 1-1,5 dl olivolja. 15 st. 10 dl grädde. 1 tsk vaniljpulver. 1 drink. 1 drink. 1 lime, skuren i klyftor. 12 personer. 1 dl konc. 1 dl hackad persilja. En sats räckte gott och väl till 12 personer, när det serverades som till tillbehör. 15 st. 10 dl grädde. 1 tsk vaniljpulver. 1 drink 4 cl citronvodka
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
Förgrädda pajskalet ca 10 min. 1 dl grahamsmjöl. 1 krm salt. 150 g smör , rumstempererat. 1 msk vatten. 1 dl mascarpone. Förgrädda botten i 175 grader i 15 minuter. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 150 grader till den fått fin färg och stannat. 1 dl grahamsmjöl. 1 krm salt. 150 g smör , rumstempererat. 1 msk vatten. 1 dl mascarpone
1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
10. Så här blev nummer 1. 20 Jun. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Det är ju kräftsäsong nu i allra högsta grad, och kräftskivan är så klart på tapeten. Jag har ju i flera dagars tid tipsat om lite olika tillbehör till kräftskivan och hoppas att ni kunnat hitta inspiration i mina små tips
Varmt välkommen till del 1, av min alldeles egna lilla reseserie. Ingredienser, 16 kakorPajskal. 125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Klä formarna med degen, och ställ kallt cirka 15 minuter. Stick med en gaffel hål på degen, och grädda därefter skalen i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg. 4/10 Jag är inte överförtjust i klassisk pajdeg, vilken ju denna kaka vilar på en grund av. 1, av min alldeles egna lilla reseserie. 16 kakor. 125 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl grädde. 4/10 J
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 90 g smör1 tsk rapsolja3 msk vatten1 msk socker1/8 tsk salt150 g vetemjölFyllning. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. Värm ugnen till 210 grader. Ställ detta i ugnen under 15 minuter, tills blandningen bubblar och en gyllenbrun kant kan ses längsmed skålens kant. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 15 minuter, tills skalet blivit gyllene men abslout inte för mörkt då det skall gräddas igen med fyllningen. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. 9/10 - Ett riktigt topprecept. 1 st pa. 1 tsk rapsolja. 1 msk socker. 1/8 tsk salt. 150 g vetemjöl. 140 g florsocker. 125 ml citronsaft
1 msk kycklingfond. 1. 1 msk kycklingfond. Tillbaka till vardagen igen (i alla fall för min del) och då vill jag bara dela med mig av min vardagsräddare
Falafel nr 1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 1 dl bladpersilja. (1 dl mynta). 1 msk salt. 10 cl kolsyrat vatten. 1 dl tahini. 0,5-1 msk citronsaft. 1 dl bladpersilja. 1 dl mynta. 1 msk salt
Kräftskiva är väl för underbart. 100 g mörk choklad 70 %. 1 nypa salt. 1 ask färska blåbär. 1 ask färska hallon. 1/2 ask jordgubbar. 1 näve bigaråer. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. 100 g mörk choklad 70 %
Veckomeny nr 1 – tema middagar. Dag 1. Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Menyerna kommer tillbaka längre fram men efter denna tar de en paus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.