Små kräftor att piffa upp duken med, också köpta på Coop. Så i lördags när det var dags för kräftskiva hos dom så såg vi till att inte äta för mycket under dagen, vi visste ju vad som komma skulle
För idag ska jag försöka få ner lite recept på goda tillbehör till kräftorna, mest för att jag vill ha dem dokumenterade till nästa gång det är dags för kräftor (vilket faktiskt är i morgon)
Man är ju ganska kritisk till att kräftorna inte ska vara överkokta när man köper dem i fiskaffären. Här har det vankats kräftskiva för bästa vinbrudarna
Skölj kräftorna i kallt vatten. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
1 kg kokta kräftor (gärna tinade frysta). Först dela potatisarna i halvor. Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.