Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 900 g potatis ca 600 g tunnskivade fläskkotletter 1 msk smör eller margarin salt och peppar Sås 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 msk balsamvinäger 1/2 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1/2 påse fryst broccoli (à 425 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. 1,5 timme, täck formen med alu. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.