Hon är författare till boken ”Know Your Fats” och har publicerat talrika vetenskapliga artiklar om lipider och nutrition Mary Enig var den som först gjorde forskarvärlden uppmärksam på de hälsovådliga effekter av transfettsyrorna
Erfaren debattör i kolesterolfrågan på den internationella arenan. Ett av de mest överraskande fynden i kolesterolforskningen är att det inte finns något samband mellan kolesterolhalten i blodet och graden av åderförkalkning
Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka. Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma
Jag gillar pajer men det är inte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer är inte så dumt, då kan man ta vad man gillar
Köttet ska grillas på hög temperatur på grillen och det ska inte övergrillas. Låter bra mycket bättre på engelska, där köttdelen kallas Butcher´s Steak, Hanger steak eller Flat iron steak
En sak på min "att-göra-lista" blev avprickad och nu är det mer att göra imorgon istället. Men jag klarar inte att bli väckt före fem på morgonen och att därefter inte få somna om ordentligt
Det blev en äkta kick ass-soppa om jag får säga det själv. Jag hittade lite trött blomkål i grönsakslådan (vet inte hur den hamnat där), lite gröna ärtor i frysen och en extremt torr parmesanskalk i en plastpåse
Maten blev väldigt lyckad och efteråt tänkte jag att nu vill jag inte laga mat på flera dagar. Förhoppningsvis inte så mycket ekonomisk turbulens i varje fall
På bilden är dock inte de krossade kexen med som jag hade i botten på glasen som jag bjöd på. Antingen som Helena och smaksätta med ägglikör eller varför inte cointreau
Jag brukar försöka använda mig av chorizo-korv med hög kötthalt, som t. Sen så brukar jag köra klyftpotatis i ugnen till detta (och det sköter ju sig självt) så enklare middag än detta kan man nästan inte få
Skölj ur fisken och skär några snitt på varje sida. Lägg den på en bädd av citron i en smord form. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv. Baka fisken i ugnen på 180 grader ca 30 minuter, eller tills den släpper från
Jag fick en fråga om vad det var, allt-som-allt. Inte helt. Jag ligger och försöker skriva samtidigt som jag har Netflix och Food matters på i bakgrunden, Instagram chatten igång och mina gamla glasögon på mig med helt fel styrka
--- låt oss tänka ut ett krångligare sätt att göra vispgrädde. Matfusket tipsar om Aftonbladets artikel om hur det som i butikerna stolt kallas grädde inte är annat än mjölk, vatten och förtjockningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.