Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Idag har jag gjort en kokosyoghurt till frukost. För mig är det en toppenfrukost och när jag toppar med kokosolja håller jag mig mätt länge och sätter igång förbränningen
Ett annat tips är att äta kokosyoghurtenmed min sockerfria supermüsli som är gjord på bl. I detta recept har jag använt jordgubbar men det är också gott att göra kokosyoghurt på exempelvis hallon, blåbär eller banan
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé. Blanda salladsingredienserna, gör en vinaigrette på olivolja, vitlök, vit balsamvinäger, salt, peppar och italiensk eller grekisk salladskrydda
Gifflar med kanel- och nötfyllning. Arbeta degen och dela den i fyra delar, låt vila några minuter innan de kavlas ut till runda kakor som skärs tvärsöver i åtta "tårtbitar"
Idag åt jag lunch med vänner i stan. Jag tog de grönsaker jag hade hemma och gjorde en pytt, fräste på några pilgrimsmusslor och gjorde en sås på citron ochpassionsfrukt
Tillsammans med Rebeccca som har bloggen Alla kan baka har vi ordnat en utmaning mellan oss där vi har valt tre ingredienser som enligt rubriken alltså blev hasselnötter, polkagris och maräng av något slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.