Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och en nypa salt. Toppa med saft och skal från lime. Låt sjuda under lock tillsriset är färdigt, ca 20-30 minuter. 3 dl ris. 1 lime, skal och saft. 4 dl kokosmjölk 2 dl vatten 3 dl ris salt 1 lime, skal och saft
IngredienserPortioner. 4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3. - Rabatt Zeta Casa Di Luca 400 g Mer info Ladda kupong
Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk. Risetblir extra kladdigt, så som vivill ha det, och smaken blir något extra
Detta ris smakar så gott och är superenkelt att tillaga. Smakerna av indiska kryddor och fräsch ingefära blandat med kokosnöt gör detta recept till en riktigtfavorit
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingenvanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosionidin mun
Kokosris. Det finns en hel värld att hämta inspirationifrån för den som inte räds smaker. Servera det wokade köttet tillsammans med kokosriset… och svårare än så här var det inte att få till en maträtt med asiatiska smaker en helt vanlig vardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.