Gjorde lite kokosglass häromdagen, blev inte helt nöjd med den då den blev lite gryning, detta berodde säkerligen på den stora mängden kokos som ingick, men glassen blev god och jag kommer att testa ett annat recept på kokosglassmed mindre kokos nästa gång, funderar på om jag kanske skulle ta och beställa lite kokosessens och blanda i, det borde bli gott
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa grädden medelhårt. Gjorde lite härlig kokosglass förra helgen som jag bjöd mina grannar på, hemgjord glass är ju så gott
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
De glassar man hittar i butiken brukar varken innehålla grädde och ägg eller frukt, utan massvis med tillsatser, syntetiska smak- och färgämnen och orimligt mycket socker
Dessutom så hade jag inte MCT-olja hemma när jag började testa receptet så jag har provat mig fram med kokossmör och kakaosmör istället (bägge delar blev väääldigt gott
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Börja med att koka upp sojamjölken med sockret tills det har smält och låt det sedan svalna. Blanda ner vätskan tillsammans med resterande ingredienser i en bunke
Kokosglassmed karamelliserad ananas och banan samt hallonHär är en del av grädden och mjölken i en traditionell vaniljglass utbytt mot kokosgrädde, som finns att köpa på burk i vanliga livsmedelsbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.