Om man på hösten har trädgården full av äpplen som är så sådär sura så att man inte kan låta bli att grimasera, så är det med andra ord ett gyllene tillfälle att göra något av dem
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Överhuvudtaget är inhemska äpplen att föredra vilken sort det än är
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Skölj och skala äpplena. Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
snarare mandelkladdkaka med äpple till kvällsfikat denna söndag. Vispa ihop med elvisp till en smet. Häll ner smeten i formen och tryck ute smeten med slickepott så den täcker hela botten
Klyfta och kärna ur äpplena. Servera med ex vaniljsås. Fördela äpplena ovanpå smeten. Smörj och ströa med kokos en pajform, ca 22 cm i diameter. 2 äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.