1 dl mandel. Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Rosta nötterna lätt i en stekpanna på knaptmedelvärme. Skålla ochskala mandeln. Fyll pajen med tunna, hyvlade skivorav urkärnade, skalade och halverade äpplen
Detta är ett klassiskt recept på knäckmedmandel i smeten. Fyll sedan knäckformarmed hjälp av två teskedar eller häll smeten i ett litermått och fyll formarna
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.