Lägg dem i formen och ös med marinaden. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Häll över salladen. Apropå äta hälsosamt så kommer här en pastagratäng fylld med grönsaker, fiberpasta och härliga kryddor, och till det en vitamin-och mineralrik sallad
Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sig och med pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
12 msk finhackad färsk ingefära. 125 g smör. 1200 g delade körsbärstomater. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Det gör vi och dessutom är den så saftig att man nästan inte kan sluta äta av den. Under tiden kakan gräddas kan man med fördel ta fram smöret så det blir rumstempererat
Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Bäst är att använda marmelad till kakorna då den är tjockare än sylt. Jag gjorde en stor omgång till min äldsta dotters skolavslutning och valde då att göra hälften med hallonmarmelad och hälften med dumlekolor
Jag har i allt större utsträckning börjat laga mat från grunden, med så lite hel- och halvfabrikat som möjligt, utan tillsatser, glutenfritt, sockerfritt och även användning av stärkelse i så liten utsträckning som möjligt
Nu ska jag pilla ner några gula ärtor i en ny kruka igen, dom går åt som smör och nu har jag klippt ner den jag har säkert fyra gånger så det är dags för ny laddning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.