Lägg ihop kladdkakorna på varandra med lemon curd, färskostkräm och persikor som mellanlager. Stryk upp (täck) tårtan med resterande kräm och ställ chokladpinnar runt om
Garnerna med lingon eller eventuellt valnötter doppade i smält choklad. Blanda finstött saffran med grädden i en liten kastrull och låt gärna stå minst 30 minuter
Bakade en härligt god rulltårta med smak av citron och kokos, påminner mig så om vår och påsk och passar fint idag när vi haft så toppenhärligt väder, klarblå himmel, sol och några plusgrader, längtar verkligen efter våren och påsken
Denna kladdkakstårta är en riktig höjdare enligt barnen, den har allt de älskar. Jag måste väl erkänna att visst var den väldigt god men oj så mäktigt den var, räcker med en liten bit
Lite roligt med dessa dagar för olika bakverk, maträtter och godis. Det är sådana här dagar som jag älskar mitt jobb ännu mera eftersom jag får mer och mer utejobb att åka på i takt med att vädret blir bättre
KoKossMörKräM. Sätt ugnen på 175° • Riv mandelmassan grovt, vispaner äggvitan • Rör till en tjock, slät smet • Fyll en spritspåsemed massan och spritsa runda bottnar på en plåt klädd medbakplåtspapper • Du kan också klicka ut massan med ensked • Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter • Låt svalna enstund på plåten • Lossa sedan bottnarna från plåten ochlägg dem att kallna på galler med den släta sida upp. Vispa smöret och florsockret krämigt •Skrubba limen, riv skalet och pressa ur saften • Rör ner dettai krämen tillsammans med riven kokos • Bred kokoskrämenpå de avsvalnade biskvibottnarna så att krämen bildar enliten topp • Ställ biskvierna i kylskåp eller frys i 30 minuter
Bästa anledningen att baka är ju när vännerna kommer över på fika så jag tog chansen och bakade både semlor och kladdkakstårta när vännerna skulle komma hit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.