Så för att kunna toppa receptet med lite bilder så fick jag helt enkelt baka dem igen, så i dag på morgonen fotade jag kladdkakesandwichen och sedan fick de åka med till jobbet
Koka upp grädde med honung. Tillsätt smöret och smaka av med mintolja till lagom stark Montanas. 100 g smält smör2 ägg3 dl socker1 1/2 dl vetemjöl4 msk kakao1 1/2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulverTill tryffeln200 g mjölkchoklad (köpte Ikeas 5 kr kakor)1 dl vispgrädde1 tsk honung25 gr smörNågra droppar pepparmyntsolja ( eller annan smaksättning)Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 25x 35 cm
Den är härligt kladdig med god smak av mintkrämen som toppas med en After Eight-ganache. Mintfyllning. Blanda alla ingredienser till mintfyllningen och vispa så att allt blir slätt och fluffigt
En chokladtårta medmintfyllning och en mörk chokladkräm runt om. Börja med tårtbottnen. Mintfyllning. Koka upp grädden snabbt, och häll ner den i bunken med chokladen
Allt bygger nämligen på Oreokakor eller något annat slags dubbla chokladkex med vaniljfyllning. Jag använde en finsk variant med mintchoklad som jag hittade på flygplatsen i Helsingfors i somras
Detta är chokladwhoppies med en krämig choklad och mintfyllning en njutning till kaffet. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS
Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Skär upp till trekantiga bitar och servera ev med vispad grädde
Servera som den är eller med en klick vispgrädde och en mintchokladplatta till. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper. 24 chokladplattor medmintfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.