Smaka av salt och servera med ris. Ingredienser2 portioner220g makrill i burk400g kinesiskkale skär i ca 4 cm bitar3 röda chili hackade2 klyftor vitlök hackade1 msk fisksås1 msk sojasås1 msk socker2 msk matoljaGör så här. Hetta upp en stekpanna med oljan, vitlöken, chili och rör om ca 30 sekund. Lägg i kale och stek den ca 1 minut
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja. Börja med rödkål sedan salladskål, minimajs, torkad svamp, champinjoner, purjolök och salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.