Serveras med ris och sallad. Lägg i kokosmjölken och vispgrädden späd med vatten till rätt volym. Lägg alltsamman i en gryta och låt koka upp ,låt puttra tills kycklingen är klar
Idag blir det kycklingmed gräddsås, en riktig klassiker som Julia gör helt fantastisk. Vi börjar nu komma in på recept med lite fler steg så gör er redo, jag vet att ni kommer fixa detta galant
Servera med pasta, ris eller varför inte pressad potatis. Delakycklingen i mindre bitar och stek. Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 10 minuter (späd ev med vatten). 500 g kyckling (grillad/fileer). 100 g philadelfiaost vitlök och örter
) Hur som helst, när dottern lagade mat i tisdags bjöd hon på Indisk kyckling, först provlagad på skolans hemkunskap och dessutom betygsatt med "dagens stjärna"
Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kycklingàla Indien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
Penslakycklingfiléernamed flytande smör eller margarin och krydda medkycklingkrydda, chili/koriander, salt och svartpeppar och ställ sedan in dem mitt i ungnen tills dem är klara
Kycklingen blev god, det var en spännande ryskinspirerad panerad kycklingmed panko (såklart, vanligt ströbröd kan man också använda men det är inte alls lika gott)
Woka grönsakerna krispigt gärna med lita cayennpeppar och sweetchilisås. Skär upp kycklingfiléerna i bitar och lägg ner i soja och sweetchili marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.