Kikärtscurry
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsgryta 2 port ½ rödlök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk garam masala
  • 1 pkt 400 gram kokta kikärtor
  • 100 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 1 morot 1 burk kokosmjölk
  • ½ burk körsbärstomater eller 1 burk krossade tomater
  • salt och citronsaft
  • Fräs röd- och vitlök tills den mjuknar.
  • Tillsätt kryddorna och fräs vidare några minuter under omrörning.
  • Blanda ner övriga ingredienser och låt grytan småputtra under lock tills grönsakerna mjuknat, ungefär 15 minuter, smaka av med salt och citronjuice.
  • Serveringsförslag: papadums, mangochutney och stekt halloumi.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.