Fräs tillsammansmed spenaten iolivoljai stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha tillsalladsdressing eller något annat)
Använd tumme och pekfinger för att "ploppa" ur kikärtan ur dess skal, som du slänger. Men det är ju just detta som är så oerhört kul medmatlagning - att testa något helt nytt
Det är inte ofta nu för tiden som vi är samlade alla fem vidmiddagsbordet. Men i lördags hände det. Till förrätt hittade jag ett recept på "Mitt kök" som jag testade
Avsluta medfetaost och riven osten överst. De passar bra ihopmedaubergine. I dagens recept har jag gjort en gratäng och blandat även ifeta och persilja
* Häll på olivolja så att det täcker osten. * Skriv på burken när osten är färdig att användas. 3 tsk finrivetcitronskal. 1Tärnad feta , ca 200 g. 13 vitlöksklyftori tunna skivor. 12 tsk timjan. 1Olivolja. 13 tsk finrivetcitronskal Tärnad feta , ca 200 g 3 vitlöksklyftori tunna skivor 2 tsk timjan 1 msk rosépeppar 1 - 2 lagerblad Olivolja* Varva ost, citronskal och kryddor i en fin glasburk. * Låt stå i 14 dagar, då kommer kryddningen fram bäst
Färsbiffar fyllda medfetaost är väl gammal skåpmat egentligen, men att jag gärna gör det om och om igen beror ju på att det blir så himla gott och saftigt
Vi har experimenteratmedprobiotika för att göra vegansk yoghurt och ost. Probiotkan ger den där syrligheten som man kan sakna om man tillexemel gör "yoghurt" på endast cashewnötter eller något annat
Salt, peppar, nyhackade örter, marinadoljamed gott gojs i (om det finns) och smula ifetaost. Sommarens lammbiffar var de där med rödbeta och vitlök, dessa tar nu stolt över stafettpinnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.