Så då blev det en Kie Lime Pie. Dekorera gärna med lime. Fyllning5 äggulor1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g1 msk finrivet limeskal 1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter). Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. 1 msk finrivet limeskal. 1 dl pressad lime
keylime,. Riv av skal och pressa saften ur lime och citron. lime,. limepaj,. Bottendeg125g smör2 ägg2 msk sötströ1,5 dl kokosnötsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljpulver Fyllning3 ägg3 msk sötströ2 droppar stevia2,5 dl creme fraiche1 lime rivet skal och saft1 liten citron rivet skal och saft0,5 tsk vaniljpulver Sätt ugnen på 175 grader
Pressa limesaften direkt över gräddkrämen, då kommer smaken fram mer än om den blandas i. En pannacotta är ju ofta väldigt söt, men den här fungerar bra inom ramen för LCHF
Så kände jag häromdagen och då bestämde jag mig för att prova att baka Keylime pie bars. Så egentligen borde de heta lime pie bars, då jag använt mig av den vanliga sorten, men det låter inte lika kul
Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Keylime pie-topping. 12 msk limezest. 11 dl limejuice [ca 3 stycken limfrukter]. 1limezest. 1Keylime pie-topping5 äggulor (stora) 1 burk kondenserad mjölk sötad, sötad [à 397 g] 2 msk limezest 1 dl limejuice [ca 3 stycken limfrukter]. 1Dekoration vispgrädde limezestKladdkaka med vit choklad. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör keylime pir-toppingen. Ställ kakan i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4 timmar innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal
Och inte vilken paj som helst, en rätt klassisk keylime paj. Den här pajen har ett frasigt skal gjort på digestivekex, fyllningen rör du snabbt tack vare kondenserad mjölk och syra får du från lime, en riktigt höjdare är det
Pajen vi pratar om är en amerikansk kändis vid namn Keylime pie, säkert har du hört talas om den tidigare, som görs på kondenserad mjölk, äggulor och limesaft
Inget av det ovanstående har dock något som helst att göra med kvällens recept, den här KeyLime-pajen bakade jag en solig ledig dag för ett par veckor sedan, men om någon hade ställt ner en tallrik paj framför mig nu hade det inte varit några som helst problem att äta upp den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.