För ett par år sen bestämde jag mig för att det var för tråkigt att steka pannkakor. Så jag bestämde mig att lära mig kasta när jag vänder dom istället för att använda stekspade, och tänk så mycket roligare det är
-) Prosciutto är dyrt. Rulla ihop ganska hårt - vira in i plast- eller aluminiumfolie och ställ åt sidan tills det är dags att grädda i ugnen - i kylen om du förbereder i god tid
-) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt. För att det inte skulle bli för torrt serverade jag rätten med en färdig crème fraiche-röra, smaksatt med fetaost och soltorkade tomater
Och det gjorde jag så klart - han blev väldigt nöjd och sa att det var nya favvosoppan. -). 3-5 dl fiskbuljong (1 fiskbuljongtärning). 1-2 klyftor vitlök. 1-2 krm cayennepeppar. musslorna i vinet, 1 klyfta pressad vitlök och några kvistar färsk persilja (el fryst), 1 hackad schalottenlök och lite salt och vitpeppar i 8-10 minuter under lock. ytterligare 4-5 minuter tills den är genomkokt. 3-5 dl fiskbuljong (1 fiskbuljongtärning). 1-2 klyftor vitlök. 1-2 krm cayennepeppar
Skär kakor i ca 2-3 mm tjocka skivor och baka i 8-10 minuter. Här kommer en storfavorit i repris. Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare
Målaren är i full fart, det har dragit med sig lite väggar så idag har jag valt färg till väggarna. Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet
-). -). -) Tar hellre tillbehören. Kantarell- och västerbottensnittar med mimosadrinkar på ett blött och nyregnat trädäck i sisådär 10 graders "värme" var väl inte riktigt den typ av invigning vi hade tänkt oss men det gick det också
) Och säga vad man vill om Carola, men sjunga - det kan den kvinnan verkligen göra, vilka pipor. Idag sticker vi inte "ud snudan" om vi inte är tvingade till det och då menar vi under pistolhot-tvingade, och måtte vi inte bli det
Till denna rätt rekommenderar vi ett fruktigt Chardonnay-vin. 300-400 gram frysta tigerräkor. Låt fräsa på medel- till hög värme cirka 3 minuter. 300-400 gram frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.