Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag sitter i skrivande stund och känner mig lättad. I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Blanda honung och sambal oelek och pensla på karrén. Honungsgrillad karré. Fredag eftermiddag och strax innan jag börjar stänga ner dagens arbete och logga ur på jobbet funderar jag över vad vi ska äta
I lördags marinerade jag lite karréoch spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Baconlindad sparris, också ett måste och olika aromsmör
Fäll ut som en fjäril och banka försiktigt med en köttklubba så det blir bredare och jämntjockt. Salta och peppra och rulla sedan ihop köttet och fäst med ett steksnöre
Hacka lök och häll av grönpeppar. Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
4 4 port ris, gärna basmatiris 600 g benfri fläskkarré i skivor 1 msk olja 1 dl hoisinsås Kål- och sesamsallad 2 morötter 200 g vitkål 2 tsk olivolja 1 msk sesamfrö 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk strösocker salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.