Mums. Dessa var goda. 1 pkt jäst för söta degar 1½ dl mjölk1 ägg8 dl vetemjöl250 g rumsvarmt smör1 dl strösocker1 tsk bakpulver½ tsk salt Fyllning 75 g hackade hasselnötter 75 g farinsocker100 g mandelmassa, riven Garnering 1 ägg mandelflarn Smula ner jäst i en bunke
Karlsbadergifflar ca 20 st. Vi tänkte fortsätta presentera fler av deltagarna på kakbuffén som vi serverade våra familjer, eftersom det har efterlysts både här och på facebook och vi lyssnar på våra läsare
Det har faktiskt jag, så istället för att baka med saffran gjorde jag dessa goda karlsbadergifflarna som bara smälter i munnen med en krämig fyllning av mandelmassa och kanel
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och till-sätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.