Dessa bullar blev riktigt bra med god smak av smör och kardemumma, mums. Receptet på fyllningen kommer från Sötebröd från Brunkebergs bageri och vetedegen är mitt eget recept
Finfina kardemummabullar kvällsbakade enligt Mia Öhrns recept. Jag vet att många har gått ifrån vetedegsrecept där man ska smälta smör och värma mjölken till att istället lösa upp jästen i kall mjölk och klicka i rumsvarmt smör direkt i degbunken
Vanilj- och kardemummaknutar med vaniljkräm (25-30 st). Halloj. Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Om du önskar göra kardemummaknutar istället för 2 kransar då gör du så här. Stöt kardemumma fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader
Degen är densamma som till kardemummaknutarna men mängden smör är lite mindre i detta recept. Nu när det är semmeltider ska ni få ett riktigt bra recept på semmelbullar
Alla är ju förstås lika goda, men några storfavoriter som jag bakat och smakat på genom åren är dessa goda smörögabullar, mina goda kardemummaknutar och de här höstiga äppel- och kanelbullarna
Vanliga kardemummaknutar - fyllda med smör, kardemumma och råsockerMini bullar - fyllda med smör, kanel och sockerVaniljlängd - fylld med smör och vaniljsockerÄppellängd - fylld med mandelmassa, russin, äpplen och valnötter
Kanelbullar och kardemummaknutar. Väldigt viktigt att tänka på när man gör kardemummaknutar är att verkligen fästa ändarna under bullen så att de inte jäser ut under själva jäsningen
JULIJuli kom och jag bakade SUPERgoda kardemummaknutar. Nu har ett helt år snart nått sitt slut och då passar det ju bra med en genomgång av bloggåret som gått
Kardemummaknutar från Matildas kafferep. Borta är bra, men hemma är ändå alltid bäst. Den här månaden har utmaningen i Månadens sötsak varit att baka något på temat HEMIFRÅN och jag måste säga att ni lyckats exceptionellt bra
Kanel- och kardemummaknutar (ca 25 st stora bullar). Hej på er. Jag är inne i en bak-period. Jag älskar förvisso alltid att baka men ibland kommer jag in i perioder där jag helst bakar hela dagarna och gärna långt in på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.