Kardemummakaka är nog en av världens mest tacksamma kakor. Jag valde att göra den lite säsongsbetonad genom att tillsätta lite rabarber, kokta tillsammans med socker, kanel och kardemumma
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Blanda socker och potatismjöl med den skurna rabarbern direkt i formen. Servera med vaniljsås. Smält matfettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Servera gärna med vispgrädde. Sååå god denna blev. Igår testade jag en ny kladdis. Eftersom jag har mycket rabarber och blåbär så varför inte göra då en kladdkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.