…kantarellrisotto med prästost.
Loppan fixar
Loppan fixar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl arborioris
  • 2 st charlottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 150 gr kantereller eller trattisar, färska eller frysta som tinats
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger (har ni vitvin hemma bytt ut en del av vattnet och skippa vinägern)
  • 20 g smör
  • 1 dl riven prästost/parmesan/västerbottenost
  • 1/2 dl av vattenblandningen över riset och låter koka in. När vätskan kokat in fyller man på mer av vattenblandningen och fortsätter så tills riset är färdigt. Riset skall koka i ca 20 min Överkoka inte! (Det skall vara en liten kärna i riset)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.