2 st
charlottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
150 gr
kantereller eller trattisar, färska eller frysta som tinats
5 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1 msk
vitvinsvinäger (har ni vitvin hemma bytt ut en del av vattnet och skippa vinägern)
20 g
smör
1 dl
riven prästost/parmesan/västerbottenost
1/2 dl
av vattenblandningen över riset och låter koka in. När vätskan kokat in fyller man på mer av vattenblandningen och fortsätter så tills riset är färdigt. Riset skall koka i ca 20 min Överkoka inte! (Det skall vara en liten kärna i riset)
Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Det är ju så gott med en krämig risotto. Tillbaks till risotton, om du vill ha ytterligare ett recept på risotto rekommenderar jag risotton med kronärtskocka och salvia
Yummie, yummie… Här presenteras en på risotto med smak från vår svenska natur. Drag kastrullen av plattan, rör ner den rivna osten och smaka av med salt, vitpeppar och pressad citron
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.