Inlägget Kanelsnittar med ingefära & citron dök först upp på Hannas Bageri. En grå och trist dag som denna är de ju perfekt med lite bakning och då kanske dessa ljuvliga snittarna skulle kunna vara något
Har man ätit en är det svårt att låta bli en till Detta var faktiskt första gången jag gjorde dessa kanelsnittarna med ingefära och citronsmak men definitivt inte sista
Kanelsnittar (ca 25 st). Till julen passar det bra att smaksätta vanliga kolakakor med lite kanel. Kakorna har en knäckig yta och en seg, kolaaktig kärna
Kanelsnitt. Om man ska tala om enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. Inget knådande behövs, jäsning är det inte tal om och man kan helt sluta oroa sig för kladdiga och mjöliga bakbord som ska torkas av efteråt
Kanelsnitt. Det är väl ingen hemlighet att jag är alldeles galen i lakrits. Faktum är att jag inte tror att jag skulle kunna överleva särskilt länge utan
Kanelsnitt. Om jag bara fick välja en kaka i hela världen blev det nog sega, skurna sirapskakor. Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar dem så mycket och att jag aldrig tröttnar på dem, men det är väl bara så med saker, och människor, som man verkligen tycker om
Kanelsnitt Pepparkakssnitt Skurna nötkakor Bondkakor 2½ dl vetemjöl. Inte vet jag om det är något särdeles bondskt eller vardagligt över de här kakorna egentligen
Kanelsnitt. En av de skatter jag hittat under mina många exkursioner på mina föräldrars vind är små fina kakformar i metall som man kan baka fina små kokoskakor i
Kanelsnitt. Ytterligare en variant av den berömda sirapskakan görs med kokos och blir sådär härligt seg och lite knaprig i kanterna
Söta saker
Ställ in i kyl och servera med vispad mellangrädde och hallonJag gjorde även kanelsnittar som är så fantastiskt goda, lite juligt sådär och blandningen av kola och kanel är helt gudomlig
Kanelsnittar / Mammas bruna bröd. Jag älskar kanel. . Framförallt i kakor. I min receptsamling heter dessa kakor ”Mammas bruna bröd”, och mamman i det här fallet är min mormor
Kanelsnitt. Sega snittkakor är nog det jag bakar oftast när jag är sugen på småkakor. Dels är de väldigt lätta att lyckas med och så kan man variera dem nästan hur mycket som helst
Men jag lyckades få till 3 sorters kakor, vaniljhorn, kanelsnitt och chokladsnittar. Bild lånad från Kanelsnitt 250 g rumstempererat margarin 1,5 dl socker 1 msk kanel 5 dl vetemjöl Rör margarin, socker o kanel till en smidig smet och blanda sedan ner mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.