Bakade ju dessa goda bullar i torsdags tillsammans med lilltjejen. Har bloggat om det här receptet/tipset förut, men i gamla bloggen så efter förfrågan om att dela receptet igen tänkte jag dela med mig av det
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Jag tänkte att jag skulle dra till med en gammal goding, nämligen mina kanelbullar. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar
Strö över rikligt med strösocker och kanel. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Himla smidigt och så gott med nybakat. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.