Mugg-kakor har varit "inne" ganska länge i USA och det finns hur många varianter som helst. de är sjukt snabba att göra, blir väldigt saftiga, kräver få moment, du kan göra en kaka till dig själv utan att behöva göra en hel sats som inte äts upp, de kan varieras i oändlighet, är sååå goda och det bästa av allt
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Det innehöll både kesella och sirap vilket inte är så vanligt, i alla fall inte kesella. Dock blev de väldigt saftiga och man kände skillnad på dessa och vanliga (som jag brukar göra) faktiskt
Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång. Det kanske låter konstigt och annorlunda med kanel i maten, men det blir väldigt gott
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
Jordgubbar och rabarber är en klassisk och oslagbar kombination. Vilken tur att det finns så fina och prisvärda frysta jordgubbar, så jag kan göra min sylt redan nu
x Hembakat bröd med keso, kokt ägg och örtsalt. Mixa 2 1/2 dl naturell yoghurt, 1 äpple, 1/2 msk kanel, 1/2 banan, 1/2 tsk vaniljpulver och 2 msk havrekli eller havregryn. Förresten ni är grymma, nytt läsarrekord igår IGEN, och jag dessutom haft över 1000 unika läsare VARJE dag hela veckan
Skär päronen i två bitar en toppdel och en bottendel. liten del av sockret och kanel. låt päronen koka i ciderblandnigen tills de är genomkokta och nästan genomskinliga, lyft dem upp och låt svalna på ett fat
Garnera med socker och kanel. Smöra och bröa en form. Mätt upp smöret och låt det bli rumsvarmt. Vispa smöret krämigt och tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och vitt
Dessa är helt perfekta att ha med i väskan under dagen och äta som mellanmål. den ovan som består av kesella+mosad hallon+vaniljpulver och sedan frysta mangobitar på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.