Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost. 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. Späd med 3 dl buljong ( han tog fond & vatten) och 2 dl grädde. Smaksätt med 1 dl hackad persilja och 1 tsk dragon. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Krydda med salt, gärna flingsalt. Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Ringla över flytande smör, eller skär tunna skivor smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. På senare år har jag dock återupptäckt Hasselbackspotatisen, inte så konstigt, potatisarna blir både vackra och får en underbar smak
Känn med en provsticka så att potatisen är mjuk och genomkokt. Skär dem i tunna skivor - inte hela vägen igenom - som en hasselbackspotatis helt enkelt
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
KalvstekBind köttet och lägg i smör i en stor gryta. Gnid in köttet med salt och peppar. HasselbackspotatisSkala och skåra potatisen i tunna skivor utan att skära igenom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.