Frukostfrallorsom man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. Minimalt jobb på morgonen - det enda som behöver göras är att värma upp ugnen, pensla bullarna med vatten och strö över vallmofrön
Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästafrukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger
Lite ironiskt är det förstås att jag använda detta mjöl till just dessa frallor eftersom receptet är, till skillnad mot de flesta superbagarna och diverse brödexperter som väger ingredienserna minutiöst, lite på en höft sådär
Jag kommer liksom aldrig för mig att använda den. Det kan ju låta som ett stort projekt på en stressig vardagsmorgon, men faktum är att det bara krävs lite planering dagen innan, sedan är frukosten mer eller mindre klar på ett kick
Tur att jag då har ett superrecept som går fort att göra (typ max en halvtimma) och som de flesta har alla ingredienser för i skafferiet, för det går också att anpassa på så många sätt beroende på vad en har hemma
Gick upp och Juni har ju rummet bredvid vårt sovrum, fönstret stod på VID gavel (typ halvöppet) och utanför där är ju vårt trädäck och studsmattan (som snart gjort sitt men barnen älskar den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.