Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Grunda en form (eller en stor tallrik) med nachochips - lägg dem lite omlott. Det som blev över åt Mannen som lunch dagen efter och jag petade i mig några av de goda ost- och skinksnurrorna/-bullarna som vi fortfarande har kvar i frysen
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Mumsfilibabba. Strimla kycklingfileerBanka sönder ca 30 st nachochips i en plastpåseSätt i kycklingen i chipssmulet och blanda om ordentligt så kycklingen blir smulig all overBred ut kyckingen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar (håll koll, svårt att säga tid beroende på hur stora kycklingbitar man gör men se till att det inte blir torrt)Till kycklingen serverade jag resten av nachochipsen, halloumiost, en grönsallad och 2 röror där den ena bestod av creme fraiche och mosad fetaost och den andra av sweet chilisås med CF
Hon är i Stockholm nu, så i helgen hade vi en liten USA-"get together" där vi lagade en av hemmafavoriterna från tiden då jag och Mia levde drömmen i New Jersey, nämligen chicken enchilada soup
Tostaditos toppade med Escabeche och Mango mojo - dekorerade med ost och oliver. Jag testsmakar genom Buzzador och här i veckan fick jag hem ett paket fullt med produkter från Santa Maria TexMex Tapas
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.