De andra två är kalkon stroganoff och en asiatisk gryta medkalkonfärs. När jag söker på kalkon här på bloggen får jag bara träff på tre rätter, var av en är en kalkongrytamed kyckling
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Kläm ihop kalkonenoch vänd den med bröstet ned, i den ugnsfasta formen. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en liten arbetsinsats med mycket mat och kompromisslöst resultat
Hacka oregano och rulla kalkonbröstet i den, krydda med salt och peppar. Dela potatis och tomater i halvor och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt (där också kalkonbröstet får plats)
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
4 ca 450 g kalkonbröstfilé 4 port tagliatelle 200 g sockerärtor 200 g vitlökssås (gärna med persilja och ramslök) 200 g tomatmix Att ha hemma 1 msk smör salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
För många i landet är det snart dags att duka till fest med helstekt fågel och traditionsenliga tillbehör som rödkål, potatis, vinbärsgelé och gräddig sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.