Jag hittade ett ”nytt” recept på köttpaj, det enda nya för mig i det receptet var kvargen i pajdegen annars så är köttpajen som alla andra köttpajer jag gör
Vädret bjuder verkligen in till mycket grillat. Här hemma har vi nog aldrig grillat så mycket redan innan midsommar, som i år Ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda
Jaså, du tycker inte att England har någon matkultur. Låt mig då få övertyga dig med en piratkopia av Melton Mowbray Pork Pie , den bästa köttpajen någonsin
Det är häst i lasagnen, i de isländska köttpajerna är det inget kött över huvud taget och i chickennuggets på en viss berömd burgerkedja är det typ rosa hönssmet
Fräs köttfärsen och löken. Krydda och häll på vinet. Gör pajdegen ochklä en form. Fyll skalet med köttfärssåsen och häll överäggblandningen + rikligt med riven ost
Jag hade en bit älgbog i frysen som passade att göra en god köttstuvning av. Jag hade tänkt följa ett av mina recept sen förr på en god köttpaj under lock men så fanns inte alla ingredienser hemma och inte fanns de att införskaffa på boa heller så det blev ett aningen modifierat recept
LCHF har utvecklats rejält under åren, vilket är bra. Det kommer varianter och upplägg i alla smaker. Dessvärre är det lätt att bli jäkligt lurad, och vissa saker gör mig jäkligt illa till mods att se i flödet
Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta. Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan
Börja med pajdegen. Knåda ihop samtliga ingredienser till degen med fingertopparna i en bunke. När allt är väl blandat ställ degen kallt att vila i cirka 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.