Hacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan
Skiva tomater och lägg på korven. Lägg ut hälften i en smord ugnsfast form. Skiva falukorven. Blanda passerad tomatmedcrème fraiche och pesto samt salt och peppar
Idag bjuder jag på ett riktigt höstrecept, nämligen en värmandeköttfärssoppa. Idag hänger snön i luften och det är riktigt kallt och frostigt ute, men så fint och mysigtliksom
dem inte för hårt, lite mer en färsk köttkorv. Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får mansmakaom det saknas mer kryddor
Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "Korv Stroganoff" på bloggen eller ej. ) Observera att det är cirkamått, då jag aldrig använder mått vid en sådan här standardrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.