Alltså finns det nåt godare än en smaskig gratäng. Med smält ost och krämigt innehåll. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni. Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan
1. Koka upp vatten till pastan. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är genomstekt
Hela tomater på burk, grovt hackade och utan spad. Ta upp köttfärsen utan att få med fettet. Det här är en typ av ragu som ligger ganska nära den svenska köttfärssåsen
Pasta med köttfärssås till lunch. Idag har det blivit en riktig klassiker till lunch - pasta med köttfärssås som även om orginalet kommer från Italien blivit en riktigt klassiker i de flesta svenska hemmen
Skala och hacka löken. Lägg i en upphettad stekpanna tillsammans med smör eller olja. Lägg i köttfärsen. Bryn under omrörning på hög värme några minuter tills köttfärsen fått en fin färg
- salt i torr stekpanna, värms upp, lägg i olivolja, ganska mycket. - lägg i vitlök och schalottenlök tills det blir lite gyllenbrunt bara några min, lägg i champinjoner och höj värme, lägg i mer olivolja
Pasta och köttfärssås är ju något som typ ALLA barn (och vuxna) älskar men man kanske vill variera det lite efter att ha ätit spaghetti och köttfärssås och lasagne två gånger i veckan i flera år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.