Köttfärspaj à la Nettan
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 175 g smör
  • 1 Ca 0,75 dl vatten
  • 1 Fyllning
  • 11 rödlök, hackad
  • 11-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1300 g köttfärs
  • 11/2 vegetarisk buljongtärning
  • 11/2 tsk salt
  • 11 tsk grovmalen svartpeppar
  • 11/2 tsk pizzakrydda
  • 11/2 dl grädde
  • 11/4 dl créme fraiche
  • 12 msk chilisås
  • 12 msk tomatpure eller ketchup
  • 11 burk majs, liten
  • 12 ägg
  • 11 dl mjölk
  • 1100-150 g osttärningar
  • 12 tomater, skivade
  • 1 Pajdeg 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 75 g smör Ca 0,75 dl vatten Fyllning 1 rödlök, hackad 1-2 pressade vitlöksklyftor 300 g köttfärs 1/2 vegetarisk buljongtärning 1/2 tsk salt 1 tsk grovmalen svartpeppar 1/2 tsk pizzakrydda 1/2 dl grädde 1/4 dl créme fraiche 2 msk chilisås 2 msk tomatpure eller ketchup 1 burk majs, liten 2 ägg 1 dl mjölk 100-150 g osttärningar 2 tomater, skivadeSätt ugnen på 225° Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i. Kör degen i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen. Nagga degen med en gaffel. Ställ den kallt i kylskåpet under tiden. Fyllningen. Bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får lite färg. Krydda med salt, peppar, pizzakrydda. Tillsätt grädde, créme fraiche, chilisås, tomatpure, majsen. Låt koka några minuter. Vispa under tiden äggen med mjölken. Ta fram pajdeg. Fyll med köttfärsen. Häll över äggstanningen. Fördela osttärningar och tomatskivor ovanpå. Grädda ca 25-30 minuter. Lycka till! Maklig måltid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.