Jag vaknade av att mamma ringde så det var bara till att pallra sig upp och börja med middagen som idag blev jättegod och som egentligen passar mer till bjudmat än som idag en vanlig Tisdag
Har man tur bor man granne med en Sambucus Nigra. Kan hända att de håller veckan ut men det fina med att göra det nu i dagarna är att då har man saften klar till midsommarafton
Pensla rödingen med olja och krydda med salt och peppar. Servera med citron och kokt potatis. Lägg fisken med skinnet upp och tillaga i ugnen på 100º, tills fisken är klar och skinnet lätt kan dras av. 600 gram rödingfilé , med skinn
Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med olja. Blanda persiljerot och hasselnötter och smaksätt med rapsolja, citron, salt och svartpeppar samt lite försiktigt med chili
Krydda med peppar, salt och hackad persilja (fryst persilja funkar utmärkt). Täck med sex brödskivor. Värm täckningen, och bred den på smörgåstårtan med en slickepott, börja på toppen och ta sidorna sist
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.