Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Tillsätt den strimlade vitkålen och låt fräsa med några minuter. Idag gjorde jag istället en köttfärsgryta som är snudd pålika god som en kålpudding, men mycket snabblagad
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Att servera den sedan med créme fraiche eller gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, sallad och ev creme fraiche eller gräddfil 4 personer
Älskar verkligen den här köttfärsgrytan som mamma lagat så länge jag kan minnas. Köttfärsgrytamed vitkål 4-6 port. 3-4 medelstora morötter. 3-4 medelstora morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.