Det stog en liten kartong med finskorpor i fikarummet på jobbet härom dagen. Numera är jag i likhet med många andra ganska skeptisk den typen av fabrikstillverkade bakverk
Riktigt intressant läsning faktiskt varvat med härliga recept. Var himla längesedan jag bakade skorpor sist och blev sugen på att baka lite kardemummaskorpor idag, det går fort och är enkla att göra och gott blir det
Dela sedan bollarna försiktigt i halvor med en gaffel. Rulla bollar, ca 50 stycken och lägg på en ugnsplåt med kanter. Rosta sedan i mitten av ugnen med snittytan uppåt, 150ºC, tills dom får litet färg, (ca 17-20 min)
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med uppvispat ägg. Dela dem mitt itu på längden och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Grädda i 20 minuter, skär sedan längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt
Ha luckan lite på glänt medan de torkar. Klyv bullarna med en gaffel eller en kniv lägg tillbaka dom på plåt och rosta dom i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter
Tänk vad mycket olika saker man kan göra med en vetedeg. Skorporna i det här receptet har smak utav kardemumma och jag äter dem gärna bara med Bregott eller med lite marmelad
Dela sedan bollarna försiktigt i halvor med en gaffel. Kardemummaskorpor1 dl socker5 ½ dl vetemjöl (vanligt, ej special)3 tsk bakpulver3 tsk kardemumma 1 ½ dl mjölk100 gram smör Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Rulla bollar, ca 50 stycken och lägg på en ugnsplåt med kanter. Rosta sedan i mitten av ugnen med snittytan uppåt, 150ºC, tills dom får litet färg, (ca 17-20 min)
Skolavslutning i torsdags, vilket firades med massage och sen rosébubbel och tapas på kvällen. Jag svängde ihop kardemummaskorpor, som inte ser så mycket ut för världen men som verkligen är goda
Dela bollarna med en gaffel medan dom är varma. Mums. ca 100 stIngredienser. 1,5 dl strösocker7 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1 tsk malen kardemumma150 g smör1,5 dl mjölk eller grädde1
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med uppvispat ägg. Dela dem mitt itu på längden och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.