Jag springer liksom inte och köper en viss sak för att den ska ingå i en viss rätt. Lägg upp tre stänger rabarber på en tallrik och häll över lite av flädersaften, toppa med en kula vaniljglass, salt kolasås och krutonger
Låt sedan degen vila i kylen över natten och baka ut dina pepparkakor nästa dag. Häll lagen över smöret och kryddorna och rör runt tills allt smör smält och smeten svalnat till 37 grader. Kakorna gräddas i ugnene på 225 grader i 7 minuter
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Peppra och ringla över olivolja. Pintxos är en ny bekantskap för mig, men nu när jag läst på vet jag att det är små tapasliknande tilltugg från Baskien, ett litet område mellan Spanien och Frankrike, som nästan alltid har en bas av tunt bröd
Finns det ens att köpa. Finhacka jalapenos och blada samman med philapdelphiaosten, bred ut på tunnbrödet, strimla salladen och fördela över tunnbrödet
) Hade gärna haft i lite tjockare fänkålsbitar för att få tuggmotstånd på det hela. Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sverigesbästa tunnbrödsrulle”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.