Om jag ska tro på Bondepraktikan så kommer det bli regn större delen av september och hittills har det inte slagit fel, det har kommit störtskurar varje dag sedan september började
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Dessa mystiskaoch egensinniga djur. Numera är jag inte rädd utan har med åren vant mig av sällskapet. Hon hade blivit skrämd som barn och berättade ofta om detoch kanhända påverkade det min rädsla också
Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring
Låt degen hellre vara lite kladdig än fast och torr. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Chevretoast med honung och pinjenötter är så sanslöst gott att om man bara ska ge sig på att göra en förrätt och bjuda på i livet såska man göra denna [om man tycker om getost vill säga]
Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.