Här kommer receptet på Evas Julvört. admin Här kommer receptet på Evas Julvört. Efter många års av julbakande av det traditionsenliga vörtbrödet jag alltid har med mig på julafton har jag nu hittat ett bra recept som jag tycker blir väldigt gott
Vår glutenfria julvört är ett bikarbonatsbröd som inte kräver någon jäsning. Foto. Eva Hildén. Ännu ett härligt julrecpet ur vår fina bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter, bokförlaget Semic, 2015
Funderar starkt på att ta detta recept och göra tilll julvört, snart är det inte länge kvar till årest första julskinkmacka med vört, julskinka och senap (mums
Ett gott alternativ till julvört för den som inte gillar det. Sirapslimpa i all ära, barnen äter det, min man äter det, alla äter det, onyttigt men gott
Lite julvört måste man ju också ha, om nu inte magen är helt full av allt det andra. Hoppas ni alla haft en riktigt God Jul oavsett hur ni har firat den
Det bjöds på glögg, risgrynsgröt, julvört, julskinka och julmust bland annat. Julfirande med vänner. Nu har jag checkat ut från gymmet, tog lite julledigt igår förmiddag och tog tåget till Katrineholm
Nu återstår 2 dagar av julrusch på jobbet och sedan ska jag njuta av julvört med smör och julost. Då var det torsdag och bara 2 dagar kvar till julafton
Källa. Bakasurdeg. se Portioner. 2 limpor Ingredienser. En fördeg 350g Ekologiskt vetemjöl special 300g Ekologiskt rågmjöl 50g mörk sirap 33 cl Newcastle Brown Ale (nr 1538) En halv påse vörtmix 100g vatten 50g russin 17g salt Gör så här
Det finns nästan inget bättre än julskinka på julvört med en stor klick senap så här i juletider så vi köper en liten färdigkokt skinka på ca 1,2 kg som vi griljerar, delar i 2 halvor, skär upp den ena och har på frukostmackan och den andra halvan får hamna i frysen tills vidare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.