120-130 grader
Vintertid krävs ett par liter briketter för att hålla temperaturen i en större klotgrill. Den exkta temperaturen är inte så noga, men den skall vara ganska låg. Lägg en näve blötlagda rökspån på glöden. Själv har jag kvar lite från Jack Daniels fat som såldes på Bauhaus förut. Lägg på locket och låt skinkan bli drygt 70 grader Lägg på nya rökspån någon gång under tiden.
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
I dag kör vividarei vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i
Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd. I år är faktiskt det första året som jag har tänkt att äta så mycket vegetariskt och veganskt som möjligt på jul
Ta upp skinkan ur förpackningen. Skär ev bort lite fett och torka skinkan torr. Griljering. Rör samman äggula, honung och senap, och pensla skinkan runt om med blandningen
Efter förra årets misslyckande med julskinkan var det kul att lyckas i år. Den blev otroligt bra. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
julskinka. Dela skivorna om de är för stora. Ansa svampen och skiva den. Fräs svampen ilite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.