3 November 2015 •. 14. 1dl quinoa (3-4dl kokt). 1,5dl riven ost. Koka quinoan utan salt i 2dl vatten i 15-20minuter. 1dl quinoa (3-4dl kokt). 1,5dl riven ost
Precis landat i ett hett och fuktigt Thailand för att först jobba lite och sedan möta upp kärleken i mitt liv för tio dagars semester, vad kan då passa bättre än att jag delar med mig av mina nya köksfavoriter, lite julklappstips och receptet på min absoluta favoritgranola
Någon gång på 1800-talet öppnade en ost och mjölkbutik på Edsgatan i Vänersborg. Ni hittar Osthallen på Edsgatan 14 i Vänersborg. 0521-109 23 och hennes öppettider är. Måndag 13-16, Tisdag – Fredag 10-18, Lördag 10-14. Dessa salta kex tillverkas av 100% extra jungfruolja, dammas av med havssalt, och syftar till att kombineras med olika viner. Kallpressad Extra Virgin avokadoolja 149kr
1 dl Solrosfrön. 1/2 dl Linfrö. 1 msk Farinsocker. 1 tsk Salt. 2 1/2 dl Vatten. Pensla brödet med äggvita och strö linfrö över hela kakan och ställ sedan in plåten i mitten av ugnen i ca 10-12 min. 1 dl Solrosfrön. 1/2 dl Linfrö. 1 msk Farinsocker. 1 tsk Salt. 2 1/2 dl Vatten
1½ dl kokosgrädde. 1 dl frystorkat bärpulver, jag använde svarta vinbär och blåbär. 1 dl nyponskalsmjöl. Rivet skal och saft av 1 ekologisk lime. 1 tsk vaniljpulver. 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver. ev 1 msk honung eller annan sötning. Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. Citrontryfflar ca 14 st små. 1 dl mixat nötmjöl. 1 msk tahini, sesampasta. 1 msk smält kokosolja. Saft och skal från 1 liten, ekologisk citron. 1 dl kokosflingor att rulla tryfflarna i. 1 tsk mald kardemumma. 1 tsk kanel. ½-1 tsk malda nejilkor. 1-2 krm flingsalt. 100 g mörk choklad 70-90%
Julklappstips-reklam. 1½-2 msk pepparkakskryddor. 1 msk bakpulver (Paleo 1½ tsk bikarbonat + 1 msk pressad citron istället). 1 krm vaniljpulver. ca 1 krm salt. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min på 175º tills kakan känns fast. Gräddar du den som muffins så räcker det med 10 minuter, i en avlång form ca 30 min
Julklappstips,. Receptet för hemmagjorda karamellerVanlig sockerblandning (lämpar sig ej för lång tids förvaring)Ta en stor kastrull och häll i 1 dl vatten. Hälls sedan ner i mitten 450 g vanlig strösocker och över det 125 g druvsocker. Mät med termometern tills massan är mellan 157-165 grader (det ultimata är 162 grader). Sockerblandning med glukos (lämpar sig ej för ovana karamellkokare)Ta en stor kastrull och häll i 1 dl vatten. Rör hela tiden tills blandningen börjar koka och koka sedan vidare tills massan nått exakt 162 grader. 1, Efter att ha hällt ut massan på teflonväven väntar du i en minut så att massan formar sig lite. 2 tsk citronsyra, 10 droppar paprikafärg, 30 droppar apelsinarom. 7 November, 201419. 51 |. 125 g druvsocker. 157-165 grader. 162 grader. 1, Efter att ha hällt ut massan på teflonväven väntar du i en minut så att massan formar sig lite. 10 droppar paprika
Adventskalender och julklappstips. 100 g kokosgrädde. 1 ägg. ev 1-2 tsk honung eller annan sötning. 1 tsk kanel. 1 krm salt. 10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver. ev 1 msk honung eller annan sötning. Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. 100 g mörk choklad 85-90%. 1 dl hjortron (eller andra bär). 1½ dl kokosgrädde. 1 dl frystorkat bärpulver, jag använde svarta vinbär och blåbär. 1 dl nyponskalsmjöl. Rivet skal och saft av 1 ekologisk lime. 1 tsk vaniljpulver. 1 + 2 dl kokosflingor. 1 dl kokosolja med smak. 1 krm vaniljpulver. 1 msk honung eller annan sötning. ca 1 dl extra kokosflingor till garnering. Koka upp och låt puttra på svag värme i 15 minuter, rör då och då. För bollar med lite annan smak, så tillsätt 1 tsk kardemumma eller rivet skal av en ekologisk lime eller citron. 1 tsk mald kardemumma. 1 tsk kanel. ½-1 tsk malda nejilkor. 1-2 krm flingsalt. 100 g mörk choklad 70-90%. Bönkokboken för 166 kr på Adlibris, klicka på bilden 100 g kokosgrädde. 1 ägg
Julklappstips. 1 glasburk, 2 liters, typ konserveringsburk med patentlock. 1 kg morötter. 1 liter saltlake. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt 30 g jodfritt salt (4 tsk), det skall helst vara jodfritt, men jag brukar faktiskt ta ett bra havssalt. Läs mer här på bloggen KÖKSTRÄDGÅRDEN under fliken ODLINGSKURSER 2018. 1 glasburk, 2 liters, typ konserveringsburk med patentlock. 1 kg morötter. 1 liter saltlake
Till ca 12 stycken behöver du. Ca 10-12 dl rågsikt. Ta ut degen på ett mjölat underlag och dela den i 12 ungefär lika stora bitar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. 2018-10-2121. 18. 2018-05-0121. 18. 2018-04-3011. 16. 18. 2017-12-2821. 12. 16. 18. Julkalendern 2017 – lucka 17 – rödbetspizza till glöggen. 2017-12-1721. 10. 18. Julkalendern 2017 – lucka 11 – julklappstips till matlagningsfantaster. 2017-12-11 22. 18. 2017-09-07 06. 18. 2017-08-24 05. 18. 2017-07-28 07. 18. 2017-06-22 09. 18. 12. 1 and higher (12). thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat. php on line 1273 25 g jäst. Ca 10-12 dl rågsikt
Nu när det inte är långt kvar till jul så får du här inte bara ett, utan tre julklappstips. 1 ägg. Låt svälla i 10 minuter. Bred ut till två runda bottnar, ca 1 cm tjocka, på bakplåtspapper. Förgrädda på 250º i 10 minuter. 1 msk torkad oregano. 1 msk balsamvinäger. Strö över ca 1 dl riven ost. Ringla lite olivolja över pizzan och grädda på 250° i 10 minuter. 1 ägg
Julklappstips. 1 kg kalvkött med ben. 1 liter vatten + 1msk salt. 1 gul lök. 1 liten morot. 1 msk ättikssprit 12%. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Låt koka upp och sjud under lock på svag värme i 1½-2 timmar eller tills köttet är mört. 1 kg kalvkött med ben. 1 liter vatten. 1msk salt. 1 gul lök. 1 liten morot
Julklappstips. 200 g rumsvarmt smör2 dl råströsocker3 dl havregryn3 dl vetemjöl0,5 tsk hjorthornssalt100 g hackade mandlar50 g hackad mörk choklad50 g hackad vit chokladRör ihop smör och socker poröst och rör sedan ner alla andra ingredienser. a 12 minuter. 100 g hackade mandlar. 12 minuter
Julklappstips. 1 hackad gul lök. 1 klyfta hackad vitlök. 1/2 gul hackad paprika (är den liten en hel). 2,5 dl oatlys imat 13% ( matlagningsgrädde går lika bra). 1 hackad gul lök. 1 klyfta hackad vitlök. 1/2 gul hackad paprika
Kanske ett tidigt julklappstips till någon liten bagare eller bagerska. Det var typ 15 år sen jag ridit sist, men det kändes väldigt bekant, men hujeda mig vad svårt och tungt det var jämfört med senast…. 10 större muffins. 125 g smör. 11/2 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 1 kryddmått salt. 1/2 dl mjölk. 100 g philadelphiaost. 1 dl florsocker (med jordgubbssmak eller nån droppe karamellfärg eller 2 msk kakao). Sätt ugnen på 180°. Lägg 125 g rumsvarmt smör i en bunke. 10 större muffins. 125 g smör. 11/2 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 1 kryddmått salt. 1/2 dl mjölk. 100 g philadelphiaost. 1 dl florsocker (med jordgubbssmak eller nån droppe karamellfärg eller 2 msk kakao)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.