Ischokladformar. Börja med att ta fram en plåt och ställ ut alla formar. När kokosoljan och chokladen har löst upp sig och blivit slätt tillsätter du en påse finmalen saffran och rivet apelsinskal
Bakom lucka 23 finner vi ett recept på Marmeladgodis, smak och färg kan varieras i det oändliga. blanda fruktpektinet med 1 dl av sockret och rör ner i kastrullen,låt koka en minut
Det är egentligen bara en rulltårta med massor av smarrig chokladmousse. Enligt det franska receptet ska det vara smör i chokladmoussen men jag har provat med rapsolja och det går lika bra
Där hittade jag recept på Tryffeltårta med choklad och saffran, och blev sugen på att testa det. Den här tårtan skulle kunna fungera fint som dessert på en nyårsmiddag, serverad med en god cognac till
Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. SaffranSaffran , som kommer från gula märken i saffranskrokus, är den dyrbaraste av alla kryddor
Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.