Och för att ladda lite extra inför julbordet så har jag och Anamma tagit fram en receptvideo där jag visar exakt hur jag gör mina klassiska veganska julköttbullar, men nu med formbar färs istället för den gamla vanliga (alltså, den har verkligen revolutionerat mitt köttbullsgame
Ingredienser Portioner. 4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I dag åt vi julköttbullarnamed potatismos och gräddsås samt ättiksgurka och lingonsylt. Julköttbullar brukar jag kalla de köttbullar vi tillagar som innehåller kryddpeppar
Bryn den i smör eller olja tillsammans med salt och svartpeppar. Man behöver inte använda just dessa grönsaker som står nedan, man kan ta vad man har hemma och tycker om
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Servera med kokt ris och ett gott öl. Strimla baconet och bryn det krispigt i het stekpanna. Svetta av den finhackade löken i en het stekpanna med lite smör
Lägg päronskivorna i en liten skål och fyll med vatten tills det täcker päronskivorna. ) Smakerna är verkligen otroligt goda tillsammans och vaniljpäronen är pricken över i
För att inte tala om en macka medrödbetssalladochjulköttbullar någon av mellandagarna. Här kommer min variant med både färska och inlagda rödbetor, ochmed lite extra smak av äpplen och saltgurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.