Tryck ut i en form med löstagbar kant, även en liten bit upp på kanten. Dekorera med smulade maränger. Blanda finkrossade mandelbiskvier, råsocker flor och smält smör
Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper. Små marsipantomtar. Den kokande sockerlagen hälls i grytan med gulorna under fortsatt vispning och den måste vispas kall innan man tillsätter det rumstempererade smöret
(På bilden är den även garnerad medmarsipantomtar. Värm formen försiktigt underifrån med lite varmt vatten, så brukar det gå bra, eller använd form med löstarbar kant, lättast
Egentligen skulle jag lägga mig o vila en stund efter jobbet då jag fått en ganska jobbig huvudvärk under eftermiddagen men La Familia skulle se på en film med Will Smith o då avböjde jag å det starkaste eftersom han inte tillhör en av favoritskådisarna, milt sagt
För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Red velvet cake från Roy Fares United states of cakes
För det har vi gjort i vår släkt sen medeltiden då mormors farmors anfader kom hit från Paris. Carl bakar marsipantomtar, något vi också gör i vår familj
Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper. små marsipantomtar. Den kokande sockerlagen hälls i grytan med gulorna under fortsatt vispning och den måste vispas kall innan man tillsätter det rumstempererade smöret
En botten gjord på hälften digestivekex och pepparkakor,en fyllning med smak av saffran, en kolasås smaksatt med apelsin samt guld nonstop och marsipantomtar som gör denna dessert oemotståndlig
Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper. Små marsipantomtar. Den kokande sockerlagen hälls i grytan med gulorna under fortsatt vispning och den måste vispas kall innan man tillsätter det rumstempererade smöret
Hon skickade med mig en massa goda marsipantomtar hem. Nej, men det gick bra och det är så vackert med all snö, så jag kunde inte låta bli att ta några bilder
Känner mig stressad fast jag varit klar med alla julklappar en längre stund, hur ligger ni till. ) Eftersom jag har lite dåligt med tid men ändå kände att jag ville hinna med ett nytt inlägg innan jul så blir de därför en hel del bilder i detta inlägg, eftersom jag inte hade tid att klippa och klistra med bilder så lägger jag ut dom precis så som jag tog dom
Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och tillsätt apelsinskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.