5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Den med kondenserad mjölk i. I orginalreceptet ska det vara vispgrädde men jag tyckte det blev lite för fett så denna gång provade jag med mellangrädde istället
Rör ihop mascarpone med lite av vaniljsåsen och tillsätt sedan resten. Avsluta med resten av mascarponevispet och toppa med jordgubbar samt eventuellt ytterligare några mandelbiskvier
Vispa resten av grädden hårt tillsammans med vaniljpulvret. När glassen är fast och luftig, medan maskinen fortfarande går så häller du den smälta chokladen i en tunn fin stråle, chokladen stelnar när den möter glassen och maskinen bryter sönder chokladen i små fina bitar
Vill man ha en somrig variant, så gör man den med jordgubbar istället för med kaffe. Det blir så fräscht och gott med jordgubbarna tillsammans med den läckra mascarponekrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.